top of page
Image by Masaaki Komori

Fasciatherapie bij kanker

Veel (ex-)patiënten met de ziekte kanker hebben tijdens of na de behandeling last van pijn en en bewegingsbeperkingen en functioneringsmoeilijkheden in het gebied rondom het aangedane lichaamsdeel. Ze denken dat het erbij hoort en dat er niets tegen te doen is. Dat is geen juiste vooronderstelling. Met fasciatechnieken  kan het bindweefsel weer soepel gemaakt worden. 

Fasciatherapie bij kanker is een zachte behandeling die uit verschillende manuele technieken en gerichte oefeningen bestaat. Het is een therapie die inwerkt op lichaam èn geest. Een behandeling kan bestaan uit een manuele behandeling, een oefentherapie en indien gewenst, een therapeutisch gesprek.

Naast de behandeling neem je dus ook zelf actief deel aan je genezingsproces. Je leert op een andere manier je lichaam waarnemen terwijl je de trage, vloeiende en specifieke bewegingsvormen volgt met je aandacht. Daardoor word je je bewuster van je lichaam. Je ervaart welk effect bepaalde bewegingen hebben en hoe je die kennis in het leven van alledag kunt gebruiken om (meer) controle te krijgen over (pijn in) je lichaam, gedrag en emoties.

bottom of page