top of page
Image by Masaaki Komori

Massage bij kanker

Massage bij kanker is een zachte techniek van masseren en kan de kwaliteit van leven positief beïnvloeden. Even geen medische aanrakingen, even geen patiënt zijn, maar aandacht voor jou. De zachtheid van masseren activeert verschillende stofjes (neurotransmitters) in je lichaam, zoals serotonine en oxytocine, die ervoor zorgen dat je lichaam in de ontspanningsmodus komt. Veel van mijn cliënten merken al snel dat ze beter kunnen slapen, uitgeruster zijn en minder stress ervaren.  


Mijn massages bij de ziekte kanker zijn afgestemd op jouw conditie en specifieke klachten. Je wordt met respect, aandacht en zachtheid gemasseerd.

Mijn achtergrond bij massage bij kanker

Als medisch maatschappelijk werker op de afdeling kinderoncologie aan het voormalige Akademische Ziekenhuis in Groningen, heb ik mij sterk verdiept in wat de ziekte kanker voor kinderen en voor gezinnen betekent. Veiligheid en vertrouwen zijn hierbij belangrijke thema’s, zowel voor de ouders als de kinderen. De ziekte ondermijnt deze gevoelens. De liefde voelt dan zo onmachtig. Dan helpt een zachte aanraking en een voorzichtige knuffel om nabij te zijn. Met aanraking komt de rust terug.

'Massage bij kanker' gecertificeerd

In 2017 en 2018 heb ik de verschillende onderdelen van de opleiding Massage bij Kanker gevolgd. Vanuit mijn herinnering aan hoe belangrijk aanraking is als je ernstig ziek bent, heb ik met veel  toewijding deze opleiding en aansluitend verschillende verdiepingscusrsussen gevolgd.

bottom of page