top of page
Image by Phil Hauser

Borstweefselbehandeling

Wist je dat je zelf veel kunt doen om je borsten gezond te houden? Als gecertificeerd borstweefseltherapeut richt ik mij op de borstgezondheid van de vrouw, door middel van de VLOW® borstweefselbehandeling. 

De afkorting VLOW® betekent Veno Lymfatische Optimalisasering van het weefsel. Met de VLOW® borstweefselbehandeling richt ik mij op een goede doorbloeding van het borstweefsel en een goede lymfeafvoer. Met deze behandelmethode ondersteun ik vrouwen met borstproblematiek, zoals gevoelige of pijnlijke borsten, bij PMS, cystes, pijnlijk littekenweefsel, verhardingen of verklevingen.

Hoe werkt de borstweefselbehandeling?

De VLOW® borstweefselbehandeling is een zachte en ontspannende behandeling. Deze techniek is speciaal ontwikkeld voor de vrouwenborst. Met zachte fasciale stretchingen behandel ik het borstgebied en stimuleer daarmee de doorbloeding en de lymfestroom. Ook verken ik de borsten op onregelmatigheden. Harde of pijnlijke plekken en oneffenheden breng ik nauwkeurig in kaart. Ik heb geen röntgenhanden, maar 'luister' er wel mee.  Bij twijfel stuur ik je altijd door naar de huisarts. 

 

Ervaring en achtergrond

Na mijn eigen diagnose van DCIS ben ik op zoek gegaan naar wat ik zelf kan doen om het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam te stimuleren en te ondersteunen. Het doorslaggevende moment kwam voor mij toen ik een lezing van Francine van Broekhuizen van de Groene Zuster bijwoonde, over borstgezondheid. Dit inspireerde mij om mij verder te verdiepen. Ik heb daartoe de opleiding tot VLOW® borstweefseltherapeut gevolgd en deze in 2021 succesvol afgerond. 

 

 

 

Ik sta als VLOW®-borstweefseltherapeut in het VLOW®-Kwaliteitsregister , dit garandeert dat ik de opleiding tot VLOW®-borstweefseltherapeut met succes heb afgerond en dat er geen klachten tegen mij zijn ingediend. Om de kwaliteit van de VLOW®-borstweefselbehandelaars te garanderen is er een klachtenreglement van toepassing op elke VLOW®-borstweefselbehandelaar die in het VLOW®-Kwaliteitsregister is opgenomen.

bottom of page